Despre Terra Garden

O gradina exuberant amenajata, cu diverse plante, arbusti, pereni si flori necesita mai putina munca decat ne putem imagina. Cu toate acestea atunci cand plantam suprafetele exterioare nu trebuie sa lasam nimic la voia intamplarii. Inainte de a face planul de amenajare al unei gradini trebuie sa ne punem urmatoarea problema: ce functie trebuie sa indeplineasca de fapt acest loc pentru locuitorii casei?

Daca dorim sa avem parte de cat mai multa intimitate putem alege un stil de amenajare care sa dea impresia ca avem o gradina salbatica, aproape neingrijita, fara nicio regula, deloc asimetrica, rebela, cu alte cuvinte romantica. Perenii si arbustii inalti au grija sa ne protejeze de privirile indiscrete ale vecinilor, iar restul spatiului poate fi impartit pe diverse zone in care sa fie plantate anumite specii de flori sau chiar straturi cu zarzavat.

Pe protiunea dinaintea intrarii in casa (mai ales daca aceasta se afla in partea sudica) se potrivesc foarte bine diverse specii de bambus, insa si multe flori care iubesc razele soarelui si care sunt aranjate armonios din punct de vedere al culorilor. Pe fundal este indicat sa fie de cele mai multe ori culori delicate precum albastru, rosu inchis si roz, iar in prim – plan galben, portocaliu si rosu.

Exista si varianta in care putem amenaja gradina in functie de aspectul casei sau invers. Nu trebuie insa sa se puna neaparat problema de a imbraca fatada in diverse plante ornamentale.

Foarte frumos arata cand din casa se iese direct pe terasa, iar abia apoi se ajunge pe iarba. Este o trecere usoara, treptata si totodata placuta. In zona verde pot fi amenajate locuri de joaca pentru copii, sezlonguri, straturi cu flori colorate, eventual si cateva legume cu frunze aromate

Cu alte cuvinte, cu putin efort, creativitate si imaginatie ne putem amenaja un mic paradis natural, chiar si daca ne aflam intr-un oras aglomerat, agitat sau poluat.

Terra Garden

Fie ca e vorba de gazon, plantatii de arbusti ornamentali si flori, pavaje ornamentale, sisteme de irigat, iazuri sau cascade, echipa noastra are capacitatea de realizare. Cititi mai multe...

Contact

Imparatul Traian, Nr.11
Bucuresti, Sector 4.
Tel: (+40) 0722224448
terragarden@yahoo.ro
Trimite-ne un e-mail !